Breakfast

Simpele kikkererwten omelette

Ben je op zoek naar nieuwe inspiratie voor een gezond vegan ontbijt? Zoek niet verder! Deze kikkererwten omelette is zowel vullend als gezond en zit vol met eiwitten. Je kan het makkelijk combineren met je favoriete groente toppings voor een heerlijk hartig ontbijtje.
Het is meer een combinatie van omelette of pannenkoek, en ik had het beide kunne noemen. Echt op ei lijkt het niet, maar de smaak is super en het is gezond, dus voor mij is dat totaal ok!

Ik hou zelf heel erg van een goed hartig ontbijt, helemaal in het weekend wanneer ik meer tijd heb om een uitgebreid ontbijt te koken. Op doordeweekse dagen eet ik zelf een iets sneller ontbijtje, zoals overnight oats, kokos yoghurt met granola of een gekruide warme havemout met noten. Maar ik heb een grote liefde voor brunch en dingen zoals aardappels, mushrooms, spinazie, geroosterde tomaat en scrambled tofu gaan er altijd wel in!

Veel brunch plekken bieden niet echt een interessante optie voor vegans. Meestal wordt er iets weg gelaten in plaats van een leuk alternatief toe te voegen. Het is makkelijker om zoete ontbijtjes te vinden zoals smoothie bowls, pannenkoeken en taartjes. Ik zie vaak iets op het menu staan wat veel interessanter klinkt, maar dan heeft het ei, kaas of vlees er in. De vegan optie in die gevallen is vaak weg laten van dat item. Maar wanneer dat er uit gelaten wordt dan valt het hele gerecht in duigen en mis je smaak, eiwitten of textuur.

Nu kun je dus lekker zelf thuis aan de slag met deze vegan omelette. Combineer hem met jouw favoriete toppings zoals paddestoelen, asperges, avocado, vegan kaas etc.

Basic Chickpea Omelette

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Mirella Serves: 2
Prep Time: 10 min Cooking Time: 5 min

Ingredients

  • 5 opgehoopte Tbsp kikkererwtenmeel
  • 1/2 cup of plantaardige (ongezoete) melk
  • 1 Tbsp edelgistvlokken
  • 1 tsp apple cider vinegar
  • 1/4 tsp baking soda
  • zout naar smaak
  • 2 lente uitjes, in fijne reepjes
  • 1 Tbsp olie

Instructions

1

Voeg alle ingrediƫnten, behalve de lente ui en olie, samen in een kom en roer tot het een glad beslag vormt. Je wilt het niet te dik hebben, een beetje zoals pannenkoeken beslag wat goed kan schenken. Zet aan de kant.

2

Warm een beetje olie op in een koekenpan en schenk dan de helft van het beslag in de pan. Wacht tot er bubbeltjes in het beslag vormen en je ziet dat de randen droog zijn. Dan kan je voorzichtig de omelette omdraaien en de andere kant bakken.

3

Zodra het klaar is, leg de omelette op een bord, vul hem met jouw favoriete vulling en vouw dubbel.

4

Geniet er van!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply