Mains/ Salads

Gekruide Couscous Salade met gedroodge abrikoos

Als je even snel op Pinterest zoekt zie je al snel dat er veel verschillende variaties op couscous salades te vinden zijn. Daardoor wou ik eerst eigenlijk geen couscous recept posten hier. laten we eerlijk zijn, het is niet het meest vernieuwende idee! Maar uiteindelijk vind ik couscous gewoon hartstikke lekker en besloot deze toch met jullie te delen.

Dit is een van mijn favoriete manieren om couscous te eten. De combinatie van kruiden met de zoete abrikoos werkt gewoon goed. Het is een couscous recept wat goed dient als bijgerecht bij lekkere geroosterde groenten of een stoofpotje.

Gekruide Couscous Salade met gedroodge abrikoos en verse kruiden

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Mirella Serves: 4
Prep Time: 20 min Cooking Time: 10 min

Een heerlijke combinatie van kruiden en zoete abrikoos maakt dit couscous gerecht een gepast bijgerecht met veel smaak.

Ingredients

  • 2 cups ongekookte couscous
  • 3 Eetlepel Ras el Hanout kruiden mix
  • 12 gedroogde abrikozen in reepjes gesneden
  • 4 lente uitjes in dunne ringen
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 1 handje vol munt fijngehakt
  • ½ cup hele amandelen, geroosterd
  • ½ theelepel zout
  • 2,5 cup water
  • Dressing:
  • Sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • ¼ cup olijfolie
  • ½ theelepel zout

Instructions

1

Breng 2,5 cups water aan de kook.

2

Doe de couscous in een hittebestendige kom of pan. Mix de ras el hanout kruiden en zout in de droge couscous. Wanneer het water kookt, giet het over de couscous zodat het net allemaal onder water staat, roer even goed en dek af. Met een vork nog een 'fluffen' na 5 minuten en dan nog 10 minuten afgedekt laten staan.

3

Maak in de tussentijd de dressing door het citroensap, olijfolie, knoflook en zout te mengen. Dit kan je in een blender of kleine food processor doen, of gewoon de knoflook persen en met een vorkje goed mengen.

4

Na 10 minuten, wanneer de couscous klaar is, haal de deksel er af en laat afkoelen. Roer er goed doorheen en met je handen kun je eventuele bolletjes gekleefde couscous uit elkaar halen.

5

Voeg de dressing toe aan de couscous en test de smaak. Eventueel nog wat zout, zwarte peper of citroensap er bij? Doe wat je lekker vindt!

6

Als laatst voeg je de abrikoos en verse kruiden toe. Mengen en klaar om te serveren!

No Comments

Leave a Reply